09:34 / 07.09.2020.

Autor: V.K./M.Š./Hina

Bez tople vode u Novom Zagrebu i zapadnom dijelu grada

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zbog puknuća na vrelovodnoj mreži stanovnici u Novom Zagrebu te u naseljima Kruge, Savica, Sigečica, Borovje, Folnegovićevo, Ferenščica, Dubrava, Donji grad, Trnje, Njivice, Martinovka, Vrbik i Cvjetno u ponedjeljak će biti bez tople vode.
Zbog puknuća magistralnog vrelovoda u Klanjačkoj ulici u ponedjeljak u 15 sati privremeno će biti obustavljena opskrba toplom vodom u Gajnicama, Malešnici, Španskom, Rudešu, Prečkom i u zapadnom dijelu Vrbana, izvijestilo je HEP-Toplinarstvo.

Također, navodi u propćenju HEP-Toplinarstvo, bez isporuke toplinske energije trenutno su krajnji kupci u Novom Zagrebu, gdje je u tijeku utvrđivanje lokacije puknuća vrelovoda, dok je krajnjim kupcima u istočnom dijelu Zagreba normalizirana isporuka toplinske energije.

Najavljuju da je predviđeno vrijeme trajanja obustave isporuke toplinske energije krajnjim kupcima u zapadnom dijelu Zagreba (Gajnice, Malešnica, Špansko, Rudeš, Prečko i Vrbani) do sutra u jutarnjim satima, a vrijeme trajanja obustave u Novom Zagrebu ne mogu predvidjeti jer je u tijeku lociranje mjesta puknuća vrelovoda.

Nakon što se utvrdi točno mjesto puknuća opseg obustavljenih naselja će se smanjiti, odnosno obuhvatit će krajnje kupce koji se toplinskom energijom opskrbljuju iz puknute vrelovodne cijevi, dok će ostalim krajnjim kupcima biti osigurana kontinuirana isporuka toplinske energije, navodi se u priopćenju.

Sve terenske ekipe HEP-Toplinarstva su angažirane na hitnom lociranju i sanaciji puknuća vrelovoda te će uložiti maksimalne napore da radovi završe u najkraćem roku, poručuju iz te tvrtke.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!