Bez uskrsnice - dvije trećine zaposlenih

15.04.2019.

13:35

Autor: D.M./Hina

default error photo
Dvije trećine zaposlenih, njih 67%, otkrilo je da im poslodavci ne isplaćuju uskrsnicu. Trećina očekuje od poslodavca za Uskrs bonove za kupnju ili financijsku nagradu.
U anketi portala MojPosao dvije trećine zaposlenih, njih 67 posto, odgovorilo je da im poslodavci ne isplaćuju uskrsnicu. Trećina očekuje od poslodavca za Uskrs bonove za kupnju ili financijsku nagradu.

Od 33 posto ispitanika koji su izjavili da očekuju uskrsnicu, kod 51 posto najčešće se radi o bonu za kupnju, a njegova prosječna vrijednost je 586 kuna. Među ostalima koji se nadaju i ove godine uskrsnici, 46 posto ih očekuje financijsku nagradu u prosječnom iznosu od 1576 kuna, dok je tri posto ispitanika izjavilo da dobije gotove proizvode u prosječnom iznosu od 851 kunu.

Uskrsnice i poklon-paketi za najugroženije Vukovarce

I ove će godine socijalno ugroženim stanovnicima Vukovara u povodu blagdana biti isplaćene uskrsnice i podijeljeni poklon-paketi, za što je osigurano oko 76.000 kuna, najavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

- Jednokratna naknada u iznosu od 250 kuna bit će isplaćena korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom, a može se podignuti u poslovnici Fine do kraja svibnja, rekao je Penava na konferenciji za novinare.

Vukovar je također osigurao prigodne poklon-pakete za korisnike pučke kuhinje, a riječ je o 90 korisnika od koji će svaki dobiti blagdanski paket u vrijednosti od 180 kuna. Paketi se dijele tijekom ovoga tjedna preko udruge "Duga" koja je realizirala projekt pokretanja pučke kuhinje u Vukovaru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!