15:19 / 21.03.2020.

Autor: S.M./HRT

Bez zadržavanja na javnim mjestima!

-

-

Foto: - / -

Odluku o tome donio je Nacionalni stožer civilne zaštite kao protuepidemijsku mjeru s obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19.
Na ulicama i drugim javnim mjestima od danas je strogo ograničeno zadržavanje. Odluku o tome donio je Nacionalni stožer civilne zaštite kao protuepidemijsku mjeru, s obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19.

Obustava javnog prometa u cijeloj zemlji
Koronavirus - iz minute u minutu 

Na javnim mjestima ne smije se istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba. To se odnosi na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine. Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjera iz ove odluke. Odluka stupa na snagu danas i vrijedit će 30 dana.Na ulicama se osjeća strah, no upozorenja se ne uzimaju ozbiljno. Naše ekipe provjerile su kakvo je stanje u Zagrebu, Dubrovniku, Šibeniku i Zadru, a neke su pronašli i na Sljemenu.

Danas se obilježava i Svjetski dan osoba s Downovim sindromom - djeca iz Zadra odgovorno poručuju: "Danas je moj dan, ostanite doma".
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!