11:38 / 25.03.2018.

Autor: M.M./HRT/Hina

"Bicikliraj za epilepsiju"

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na Europskom trgu u Zagrebu održava se manifestacija Bicikliraj za epilepsiju u sklopu akcije Ljubičasti dan ili Purple day.
Na Europskom trgu u Zagrebu održava se manifestacija Bicikliraj za epilepsiju u sklopu akcije Ljubičasti dan ili Purple day.

Cilj manifestacije javno je iskazivanje podrške oboljelim osobama koje su zbog epilepsije i dalje stigmatizirane, edukacija javnosti i bolje razumijevanje bolesti.

U 12 sati krenula je povorka biciklista, a kretat će se sljedećom rutom: Europski trg - Vlaška ulica - Palmotićeva ulica - Boškovićeva ulica - Hebrangova ulica - Trg maršala Tita - Masarykova ulica - Ulica Nikole Tesle - Zrinjevac - Trg Josipa Jurja Strossmayera (istočna strana) - Ulica Pavla Hatza - Draškovićeva ulica Šoštarićeva ulica Trg Josipa Langa Branjugova ulica Vlaška ulica - Europski trg.

Akcija Ljubičasti dan ili Purple day pokrenuta je 2008. u Kanadi na inicijativu tada devetogodišnje djevojčice Cassidy Megan, njezinih roditelja i Udruge za epilepsiju u Novoj Škotskoj, a akcija se tradicionalno u svijetu obilježava 26. ožujka.

Ovogodišnja manifestacija u Hrvatskoj odvija se pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!