15:50 / 30.05.2020.

Autor: Siniša Leopold Škrinjarić/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Biciklističkom vožnjom odali počast poginulim braniteljima

-

-

Foto: - / -

Maraton je organizirala tamošnja Zajednica udruga i članova HVIDR-e u suradnji s Udrugom maratonaca "Glasnici istine".
U povodu Dana državnosti, iz Virovitice se do 170 kilometara udaljenog Zagreba biciklima zaputilo osmero biciklista, članova biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije koja se naziva VBR - veterani, branitelji, rekreativci.

Maraton je organizirala tamošnja Zajednica udruga i članova HVIDR-e u suradnji s Udrugom maratonaca "Glasnici istine". U ovim bi trenucima trebali stići na zagrebački Mirogoj, gdje će odati počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i poginulim hrvatskim braniteljima.

- Povod je naravno Dan državnosti 30.05 dan koji svi pamtimo u principu to je cilj i svrha ove naše male družine veterana, branitelja i rekreativaca pod nazivom VBR skraćeno da sve te datume koji su vezani za Domovinski rat i za stvaranje Republike Hrvatske obilježimo na jedan prigodan način. Evo mi smatramo da je jedna biciklistička vožnja odnosno jedan maraton u ovoj etapi bi doprinio tom obilježavanju, kazao je predsjednik Zajednica udruga i članova Hvidre Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!