Biden nominirao Nathalie Rayes za američku veleposlanicu u Hrvatskoj

03.05.2023.

07:07

Autor: Branka Slavica/HRT

Nathalie Rayes

Nathalie Rayes

Foto: @NathalieRayes / Twitter

Predsjednik SAD-a Joe Biden nominirao je Nathalie Rayes za američku veleposlanicu u Hrvatskoj, objavila je Bijela kuća.


U priopćenju se navodi kako je iza Rayes duga i uspješna karijera na brojnim vodećim pozicijama na području međunarodne politike, kulturne razmjene, jačanja građanskog društva, medija i odnosa s javnošću. Izvršna je direktorica projekta Latino Victoria.

Senat ju je, na prijedlog aktualne administracije, imenovao članicom Upravnog odbora američkog Instituta za mir. Bila je angažirana i u administraciji predsjednika Baracka Obame.

Šest je godina radila u uredu gradonačelnika Los Angelesa, Jamesa K. Hahna. Kao zamjenica predstojnika ureda gradonačelnika upravljala je Uredom za međuvladine odnose, međunarodnu trgovinu, protokol i uspostavila prvi Ured za imigrantske poslove u Los Angelesu.

Diplomirala je sociologiju i magistrirala međunarodne odnose na Sveučilištu Kalifornija u Los Angelesu (UCLA). Uz engleski, tečno govori i španjolski, te konverzacijski arapski. Podrijetlom je iz Venezuele.

Nathalie Rayes na Twitteru je zahvalila predsjedniku Bidenu na nominaciji, kazavši kako će nastaviti raditi na jačanju važnih odnosa SAD-a s hrvatskim narodom i Vladom.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!