Bienenfeld: Očekujemo sjajan prosinac, Zagreb je pun i nema slobodnog smještaja

26.11.2022.

20:35

Autor: Lucija Judnić/Dnevnik/HRT/R.S.

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba

Foto: HRT / HTV

Na večerašnjem otvorenju zagrebačkog Adventa i paljenju lampica na Zrinjevcu bila je i Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, koja ističe kako ju uzbuđenje koje vlada u Zagrebu za vrijeme Adventa izuzetno veseli. 


Zbog tehničkih uvjeta koji nisu ispunjeni danas nije otvoren novitet, a to je Zagreb Eye, ali osim njega puno je i drugih noviteta ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu. 


- Svjedoci smo da je zadnjih 10-ak dana bilo loše vrijeme u Zagrebu, kiša je padala i to je razlog zbog čega kotač, nova atrakcija Adventa neće biti večeras nego sutra ili preksutra u funkciji, za HRT Dnevnik rekla je Martina Bienenfeld, direktorica TZ-a grada Zagreba.

 

- Osim toga novitet je prekrasna Stara Vlaška, proširena pješačka zona koju smo ove godine prigodno blagdanski uredili s krasnim programima, glazbenim petkom, subotom i nedjeljom. Na Gornjem Gradu su dvije nove lokacije koje smo prigodno božićno ukrasili bez suvenirske ili ugostiteljske prodaje tako da svi oni koji neće ovu gužvu po lokacijama gdje imamo takve prodaje mogu uživati u starom zagrebačkom duhu na tim lokacijama Gornjeg Grada, dodala je.


Zagreb je pun i nema slobodnog kreveta ili smještaja, promidžba Adventa bila je fokusirana na američko i kanadsko tržište, ali i na regiju.


- Ovdje se zahvaljujem našim partnerima i svemu onome što smo radili online i offline u zemljama koji su nam najbliži susjedi, ali i u onim zemljama u kojima smo radili samo online promocije, preko 20 zemalja. Možemo vidjeti da strani mediji krasno pišu i informiraju o zagrebačkom Adventu i stavljaju nas u najbolje Advente koji se organiziraju u Europi ove godine što nas jako veseli, istaknula je Bienenfeld.


Očekivanja su da će zarada od Adventa ove godine biti velika. 


- Pa ja sada ne bih htjela ništa prognozirati, ali evo prema uzbuđenju koje vlada u Zagrebu već sada i prema svemu onome što možemo čuti od naših sugrađana svi se vesele Adventu, ovaj vikend u Zagrebu je potpuno prodan, a takvi su i idući vikendi. Očekujemo sjajan turistički 12. zagrebački mjesec, kazala je Bienenfeld.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!