17:03 / 07.07.2020.

Autor: I.D./HINA

Bilek: Moguće da predstavnici manjina dobiju mjesto u vladi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zastupnici nacionalnih manjina dat će potporu Andreju Plenkoviću za sastav nove vlade, najavio je predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, dodavši i kako je moguće da predstavnici manjina dobiju mjesto u vladi.
Zastupnici nacionalnih manjina dat će potporu Andreju Plenkoviću za sastav nove vlade, najavio je predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, dodavši i kako je moguće da predstavnici manjina dobiju mjesto u vladi, no o tome trebaju najprije razgovarati s mandatarom.

- Mogućnosti postoje kada je riječ o ministarstvu ili mjestu potpredsjednika vlade, imamo određen interes, ali o tome prvo moramo razgovarati s mandatarom Plenkovićem, rekao je Bilek.

- Vjerujem da ćemo s mandatarom doći do zajedničkog jezika i napraviti sve što je moguće da se to i desi, da bude stabilna većina u Hrvatskom saboru, kazao je Bilek.

Njega osobno, napominje, ne zanima niti jedno ministarsko mjesto te misli kako to ne zanima ni predsjednika SDSS-a Milorada Pupovaca.

- Što se tiče osoba koje će biti predložene za ministre bitan je razgovor s mandatarom i razgovor s osobom koja bi mogla biti ministar, kazao je  Bilek podsjetivši da kako su predsjednici vlada znali predložiti za ministre i osobe koje nisu stranački ljudi.

- Budući klub zastupnika nacionalnih manjina radit će u istom sastavu kao što je bilo u proteklom mandatu i dat će potporu Andreju Plenkoviću za sastav nove vlade, kazao je Bilek nakon sastanka u Saboru dodavši kako potpise tehnički još nisu predali, ali će uskoro.

Manjinci su na sastanku razgovarali također o operativnim programima za nacionalne manjine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!