21:43 / 07.12.2018.

Autor: V.K./HRT

Biljana Borzan: SDP-u treba potpuni 'reset'

-

-

Foto: - / -

Gošća emisije „Intervju tjedna“ bila je Biljana Borzan zastupnica u EU Parlamentu.
Gošća emisije „Intervju tjedna“ bila je Biljana Borzan zastupnica u EU Parlamentu. "Odnosi u politici, pa tako i SDP-u su dosta dinamični i u ovih 5 mjeseci do izbora za Europski parlament se može štošta izmijeniti. Voljela bih da se na liste stavljaju ljudi koji će moći svojim osobnim angažmanom motivirati birače“, rekla je Borzan.

"Rejting u SDP-u je prilično loš i u negativnom smo trendu. Ali računamo na ljude zbog kojih će građani izići na izbore i glasati za njih. Ako kolege misle da je to dobro da se kandidiram, ja sam za to“, naglasila je Borzan. Spremna je doći preferencijalnim glasovima na Europsku listu i kako kaže "potruditi se da svojim radom da građanima razlog da zaokruže njezino ime“. Nije opterećena, kaže - rednim brojem na listi. Složila se kako je SDP izgubio koalicijski potencijal, ali i dodala kako se "stvari mogu promijeniti". 

"U SDP-u se čini da se nešto događa i postoji dosta nezadovoljstava kada je rejting došao u pitanje, rekla je Borzan i dodala: "Stranka nije jedan čovjek, ali ima i odgovornosti tima. Prvi čovjek može podići ili smanjiti rejting stranke. Nažalost to se u SDP-u nije dogodilo." "Meni je važno da sve što se događa u SDP-u - događa po Statutu. Zato smo zamolili predsjednika stranke da sam odstupi. Ili se može na Glavnom odboru i Predjedništvu donese oluka da se ide na konvenciju", kazala je Borzan. "Do kraja godine bit će još jedan Glavni odbor, pa ćemo vidjeti u kom smjeru ćemo ići", dodala je. Smatra kako SDP-u treba potpuni 'reset' i kako bi najpošteniji bili izbori za sva stranačka tijela.

"Dvije trećine zakona koji oblikuju naše živote se donose u Europskom parlamentu, a ne u Hrvatskom saboru i to treba dokazati gađanima", istaknula je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!