13:38 / 01.03.2018.

Autor: D.P./Hina

Biljana Borzan svjedočila na suđenju Nadi Čavlović Smiljanec

Foto, arhiva: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto, arhiva: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Borzan se na klupi za svjedoke našla zbog tajnih snimki na kojima je snimljena u razgovoru s tadašnjom ravnateljicom Porezne uprave.
Svjedočenjem Biljane Borzan, SDP-ove zastupnice u Europskom parlamentu na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje bivšoj ravnateljici Porezne uprave Nadi Čavlović Smiljanec. Čavlović Smiljanec se tereti za stopiranje naplate poreznog duga poduzetniku Željku Bilošu čime je državni proračun oštetila za 9,5 milijuna kuna.

Borzan se na klupi za svjedoke našla zbog tajnih snimki na kojima je snimljena u razgovoru s tadašnjom ravnateljicom Porezne uprave, a u kojem traži da se odgodi ovrha nad osječkim poduzećem OLT. "Moja obaveza je bila da primi ljude, da vidi što se može učiniti u okviru zakonskih mogućnosti. Vjerovala sam u njenu stručnost i kompetenciju i da kaže do kuda se može ići i kakvi su rokovi. Ja Nadi nisam nadređena, ali bile smo vrlo dobre suradnice kroz politički rad u Saboru", kazala je Biljana Borzan.

Pred sudskim vijećem zagrebačkog Županijskog suda Borzan je ispričala da ju je u ljeto 2012. njezin poznanik Mate Radeljić (tadašnji direktor Osječke televizije, a sadašnji savjetnik predsjednice za unutarnju politiku) zvao tri puta vezano uz porezni dug tvrtke OLT.

Borzan je rekla da je s radošću prihvatila molbu da pomogne OLT-u, tvrtki sa stogodišnjom tradicijom od koje živi dvjesto obitelji, smatrajući da joj je to dužnost kao saborskoj zastupnici, te je nazvala Čavlović Smiljanec koja joj je rekla da će primiti predstavnike tvrtke.
  
Čavlović Smiljanec optužena je da je stopiranjem naplate poreznog duga osječkom poduzetniku Željku Bilošu državu oštetila za 9,5 milijuna kuna pa su se na optuženičkoj klupi našli i Biloš te bivša šefica osječke Porezne uprave Ružica Kovačević

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!