14:30 / 13.05.2021.

Autor: B.A./Hina/HRT

Biračima preko e-Građana poslana poruka o adresi biračkog mjesta

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Borna Filić / PIXSELL

Ministarstvo pravosuđa i uprave obavijestilo je uoči lokalnih izbora birače, korisnike sustava e-Građani, da im je u njihov osobni korisnički pretinac (OKP) poslana poruka o adresi biračkog mjesta na kojem mogu glasovati na nedjeljnim izborima.

Birači koji nisu korisnici sustava e-Građani, svoje biračko mjesto mogu provjeriti na poveznici https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/, izvijestilo je ministarstvo na svojim internetskim stranicama.


Ministarstvo je također uputilo birače koji nemaju važeću osobnu iskaznicu i nisu upisani u izvatke iz popisa birača dostavljene na biračka mjesta da će moći glasovati uz predočenje potvrde za glasovanje.


Za birače kojima je osobna iskaznica prestala važiti za vrijeme trajanja epidemije uzrokovane koronavirusom počevši od 11. ožujka 2020. ministarstvo je navelo da će biti upisani na izvatke iz popisa birača dostavljene na biračka mjesta.


Potvrde na dan održavanja izbora izdaju nadležna upravna tijela u županijama i Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba prema mjestu prebivališta birača, izvijestilo je ministarstvo koje je na svojim stranicama objavilo i popis nadležnih tijela za izdavanje potvrda za glasovanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!