20:10 / 28.05.2021.

Autor: Vlatka Kusanić/Dnevnik/HTV

Bitka za Karlovac, druga utakmica

Davor Petračić i Damir Mandić

Davor Petračić i Damir Mandić

Foto: Dnevnik / HTV

Svega 200-tinjak glasova nedostajalo je HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Karlovca Damiru Mandiću da sve riješi u prvom krugu. Iako vjeruje da mu je "startna pozicija" zbog toga puno bolja nego nezavisnom Davoru Petračiću kojeg podupire SDP i stranke ljevice - ipak, drugi krug nova je utakmica.

Kako već više od 20 godina vodi svoju privatnu tvrtku, baš tako, uvjeren je SDP-ov Davor Petračić, poput uspješnog menadžera, treba voditi i grad Karlovac - "da se prihod na tržištu ne ostvaruje terećenjem građana nego svojom djelatnošću.

Na taj način stvorit će preduvjete za ukidanje prireza, povećati primanja građana ali i privući nove investitore. Nakon toga u uspješnom gradu radit će na promociji turizma. Jer bogatstvo je imati 4 rijeke, kaže Petračić. Najavljuje bolje povezivanje sa Zagrebom, pri čemu prijevoz treba brži, frekventniji i jeftiniji.

Poboljšanje životnih uvijet Karlovčana okosnica je i programa sadašnjeg HDZ-ovog gradonačelnika Damira Mandića. U prošlom mandatu napravili su novu poduzetničku zonu i u potpunosti rasprodali. Sada je red na novi vrtić i školu.

- Glavne odrednice našeg programa su gospodarstvo i demografija. Na to se onda nadovezuje društveno socijalna osjetljivost, zeleni pametni grad i naravno obnova naše kulturne baštine, kaže Mandić. Za 4 godine, tvrdi, Karlovčani će živjeti u ugodnijem i ljepšem gradu.

- Uvjeren sam da ćemo riješiti našu Zvijezdu, našu Radićevu, popločit ćemo ih definitivno. Naš Edison će biti potpuno obnovljen, kad govorimo o nekim uvjetima ugodnosti života, dodaje.

Nakon izbora slijedi "slaganje" gradskoga vijeća u kojemu, za sada, niti jedna od opcija nema natpolovičnu većinu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!