12:15 / 27.09.2019.

Autor: HRT

Bivša pročelnica Begić-Blekić priznala krivnju

-

-

Foto: - / -

Toj, sada bivšoj pročelnici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, to nije bio prvi slučaj izazivanja prometne nesreće u alkoholiziranom stanju.
Na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Puli Vera Begić-Blekić priznala je krivnju za izazivanje prometne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula.

Podsjetimo, ona je lani u kolovozu, na Istarskom ipsilonu, vozeći pod utjecajem alkohola i u suprotnom smjeru, izazvala sudar u kojem je smrtno stradao 41-godišnjak iz Umaga.

Toj, sada bivšoj pročelnici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, to nije bio prvi slučaj izazivanja prometne nesreće u alkoholiziranom stanju. Predviđena kazna je do 12 godina zatvora.

- Ovo je djelo koje je izvršeno za vrijeme trajanja blažeg zakona kad je bilo do 12 godina, minimun je 3 godine. Dužnost je obrane da ističe one okolnosti koje su olakotne i utječu da kazna bude što manja a na kraju odluka je na sudu, izjavio je njezin odvjetnik Milenko Škrlec.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!