Bivša Šarina pekara postala ruglo grada

04.04.2019.

14:27

Autor: Perina Pribilović/E.L.S./HRT

default error photo
Veći dio bivše Šarine pekare pretvoren je u parkiralište. Mnogima nužno - ali neugledno. Kažu Šibenčani - ruglo u središtu grada.
Bivša Šarina pekara u samom središtu Šibenika susjedima je postala nepodnošljiva. U golemom ruševnom objektu koji koristi Gradski parking - stvaraju se hrpe smeća, legla mačaka i golubova. A zbog neriješenog vlasništva te statusa spomenika kulture, u zgradu trenutačno nitko ništa ne ulaže. I ne zna se kada će.

Veći dio bivše Šarine pekare pretvoren je u parkiralište. Mnogima nužno - ali neugledno. Kažu Šibenčani - ruglo u središtu grada.

Svojom oronulošću kao da mami neodgovorne na dodatno uništavanje i deponiranje smeća. A noću nudi utočište poročnima - pa ga okolni stanari često izbjegavaju. Zamjerke upućuju vlasnicima - Zagreb Montaži i obitelji Šare, ali i Parkingu koji koristi prostor - te Gradskoj upravi.

No, trajno rješenje nije još na vidiku. Barem ne idućih nekoliko godina. A za Šarinu pekaru bilo je mnogo planova - gradnja parkinga na 3-4 etaže, drugi je bio hostel, treća je varijanta bila stambeno-poslovni kompleks.

Dok se ne riješi vlasništvo - sve je na čekanju. A kako je zgrada zaštićeno kulturno dobro - vanjski joj se izgled ne smije mijenjati. Osim što će vrijeme učiti svoje...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!