13:34 / 16.12.2020.

Autor: T.D./Hina

Bivši ministar Tolušić izgubio spor protiv novinara Gorana Gazdeka

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Općinski sud u Virovitici u srijedu je donio prvostupanjsku presudu kojom se novinar i potpredsjednik HND-a Goran Gazdek oslobađa optužbi za povredu ugleda i časti bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.
Općinski sud u Virovitici u srijedu je donio prvostupanjsku presudu kojom se novinar i potpredsjednik HND-a Goran Gazdek oslobađa optužbi za povredu ugleda i časti bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, izvijestili su iz HND-a.

U privatnoj tužbi bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić od urednika portala Virovitica.net i potpredsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Gorana Gazdeka tražio je 180 dnevnih dohodaka, približno 40.000 kuna, zbog povrede prava osobnosti.

Naime, Gazdek je u komentaru rezultata predsjedničkih izbora prije gotovo dvije godine, 23. prosinca 2019., Tomislava Tolušića, Ivicu Kirina i Josipa Đakića nazvao "kabadahijama u čvrstom HDZ-ovu pašaluku", što je uvrijedilo Tolušića te je odlučio tužbom namiriti naknadu za pretrpljene duševne boli.

Uz ovu privatnu tužbu, Tolušić je zbog druga dva članka tužio izdavača portala Virovitica.net od kojeg potražuje 40.000 kuna.

- S obzirom na niz tužbi koje je bivši ministar Tolušić pokrenuo protiv hrvatskih medija, ovaj je slučaj u fokusu interesa Hrvatskog novinarskog društva, izvijestili su iz HND-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!