Bjelovar dobija novi stadion

30.10.2019.

16:22

Autor: Suzana Balen/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Za izgradnju je predviđeno gotovo 22 milijuna kuna. Za oporbu je to nepotreban i preskup zalogaj, pa je bilo i prijedloga da se raspiše referendum.
Nakon nekoliko odluka i odgoda, bjelovarsko Gradsko vijeće ipak je odlučilo - gradit će se novi nogometni stadion. Nekoliko puta odgađano izvješće o radu Bjelovarskog sajma - vijećnici su napokon dobili, a o njemu raspravljali bez prisutnosti direktora.

Za izgradnju novoga bjelovarskog stadiona predviđeno je gotovo 22 milijuna kuna. Za oporbu je to nepotreban i preskup zalogaj, pa je bilo i prijedloga da se raspiše referendum.

- Da mi napravimo referendum među građanima ili barem on-line savjetovanje s pitanjem jesu li za to jesu li za izgradnju stadiona, šeste OŠ ili, recimo, obnovu tržnice, kaže nezavisna vijećnica Ela Naranđa. Prijedlog nije usvojen.

- Postoji prostor da se u sljedeće tri proračunske godine stadion izgradi bez ijedne kune kredita i postoji prostor da se kreditno zadužimo da bismo napravili zatvorene bazene u Velikom Korenovu. Nadam se da se opet netko neće sjetiti referenduma, izjavio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak (HSLS).

I rasprava o radu Bjelovarskog sajma dugo se čekala. No, direktor Davorin Posavac, inače i gradski vijećnik, ni ovaj se put nije odazvao već se pozvao na Zakon o trgovačkim društvima prema kojemu nije dužan izvještavati Gradsko vijeće, nego samo Skupštinu sajma koju čine župan i gradonačelnik. Ipak, poslao je priopćenje.

- Očito iz ovih pokazatelja da sajam ostvaruje dobre rezultate u 2018., ali ova potvrda izvrsnosti je po meni neracionalno trošenje novca jer vi morate platiti da bi vam netko rekao da dobro poslujete, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Ante Topalović (HDZ).

Gradonačelnik Dario Hrebak naglašava - poslovanje sajma je netransparentno. Samo su lani na odvjetničke usluge potrošene 324 tisuće kuna. "Mi ne znamo koliko je sporova izgubljeno, znamo da su velike odštete, ali o tome u izviješćima nema ništa. Očito se čovjek ne osjeća odgovornim da pred bilo kim polaže račune", dodaje. 

Možda će se mijenjati prailnici. Jer nije ovo prvi put da se Gradskom vijeću netko ne odazove - bio je već to slučaj s Prvom osnovnom školom i Turističkom zajednicom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!