Bjelovar: HSLS pobjednik izbora za mjesne odbore, povećana izlaznost

23.01.2023.

14:08

Autor: T.V./HRT/Hina

Bjelovar

Bjelovar

Foto: Dnevnik / HRT

Na izborima za članove vijeća mjesnih odbora u Bjelovaru najviše glasova dobio je HSLS, slijede HDZ i Demokratski HSS, a kako je u ponedjeljak objavilo gradsko izborno povjerenstvo, izlaznost je jučer bila 19,47 posto, što je više od tri posto nego na prošlim izborima prije četiri godine.

Od 38 mjesnih odbora, koliko ih je unutar administrativnih granica Grada Bjelovara, HSLS je najviše glasova dobio u njih 23, pri čemu je u 11 mjesnih odbora jedino ta stranka imala listu.

Slijedi HDZ, koji je najviše glasova osvojio u 13 mjesnih odbora, a Demokratski HSS pobijedio je u dva mjesna odbora.

SDP i HNS nisu imali svoje predstavnike na tim izborima.

Predsjednik bjelovarskog HSLS-a i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić u ponedjeljak je na konferenciji za novinare zahvalio biračima na povjerenju, ističući da je izlaznost bila bolja u ruralnim naseljima nego u središtu grada.

Predsjednik bjelovarskog HDZ-a i župan Marko Marušić rekao je da je ta stranka dobila najviše glasova u najvećim gradskim mjesnim odborima koji imaju po nekoliko tisuća birača.

Izlaznost na ovogodišnjim izborima za članove vijeća mjesnih odbora bila je 19,47 posto, a na prošlima 16 posto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!