Bjelovar podupire rad HGSS-a Bjelovar

27.02.2023.

14:30

Autor: Vijesti u 14/IMS/HRT

Oprema HGSS-a

Oprema HGSS-a

Foto: HTV / HRT

Pripadnici HGSS-ove stanice u Bjelovaru sudjeluju u brojnim akcijama, pridružuje ima se i sve više građana. Njihov posao nije lak, a za njega ne dobivaju plaću jer su volonteri. Često rade na nepristupačnom terenu pa im je važna i što kvalitetnija oprema. U tome im pomažu jedinice lokalne i područne samouprave, među njima i Grad Bjelovar.


 Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak rekao je da je Grad ove godine potpisao ugovor o sufinanciranju HGSS-a Bjelovar te za njihovo funkcioniranje osigurao 5300 eura.

- Opremamo se opremom koja služi za spašavanje, koja ima svoj rok trajanja i uvijek je trebamo obnavljati. Tu su veliki troškovi prijevoza i vozila. Lani smo imali 7 potraga, pronašli smo pet živih osoba, jedna je preminula. Dali smo puni angažman nakon nevremena u Čazmi, rekao je pročelnik HGSS-ove stanice Bjelovar Siniša Atlija

Branka Bakić
, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture i članica HGSS-a kaže da joj taj posao jako puno znači.

- Ispunjena sam, sretna sam kad god mogu pomoći nekom. Evo, živim taj život, kaže.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!