Bjelovar: Pukla magistralna vodovodna cijev, Hrebak prozvao Ministarstvo gospodarstva

21.10.2022.

11:37

Autor: Hina/HRT/V.G.

Bjelovar

Bjelovar

Foto: Damir Spehar / PIXSELL

Djelatnici Vodnih usluga od sinoć saniraju puknuće magistralne vodovodne cijevi u Ulici Andrije Hebranga u Bjelovaru, a gradonačelnik Dario Hrebak upozorava da već godinu čekaju od Ministarstva gospodarstva dozvolu za projekt obnove vodovoda.

- Magistralni vodovod dugačak je 22 kilometra i star je više od 50 godina, a gubici vode su ogromni, rekao je gradonačelnik na konferenciji za novinare na mjestu puknuća cijevi, gdje je bio u društvu direktora tvrtke Vodne usluge Ivana Ivančića.

Napomenuo je da je projekta zamjene kompletnog cjevovoda čija vrijednost iznosi oko 75 milijuna kuna spreman, ali, unatoč požurnicama koje su slali već 11 mjeseci čekaju završetak studije o utjecaju na okoliš.

- Ponekad ne možete protiv vlastite države, ali ovo je sada već stvarno bezobrazno, rekao je. Dodao je da čekaju dozvolu koja se trebala riješiti u četiri ili pet mjeseci da se radi o Ministarstvu gospodarstva.

Ivančić je pojasnio je da je projekt obnove magistralnog vodovoda kandidiran u Nacionalni plan oporavka i otpornosti te da resorno ministarstvo mora izdati rješenje da cjevovod nema negativan utjecaj na okoliš.

No, zbog kašnjenja cijele procedure ministarstvo je produžilo rok za kandidaturu do 31. prosinca, rekao je Ivančić po čijoj se procijeni, bude li sve u redu u proljeće mogu očekivati rezultati natječaja, nakon čega slijedi zaključenje ugovora, izbor izvođača i izvođenje radova.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!