10:49 / 20.03.2020.

Autor: HRT

Bjelovar: Roditelji, dijete i tim Hitne pomoći negativni na koronavirus

Damir Spehar/PIXSELL

Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Roditelji su telefonski pozvali Hitnu pomoć da intervencijom pomogne njihovu djetetu, ali nisu rekli da su u samoizolaciji.
Koronaviurusom nisu zaraženi roditelji i njihovo dijete u Bjelovaru koji kod poziva timu Hitne pomoći da intervenira prema djetetu nisu rekli da su u samoizolaciji nakon povratka s područja žarišta koronavirusom, a testiranjem je utvrđeno da nisu zaraženi ni djelatnici tima Hitne pomoći.

Naime, roditelji su telefonski pozvali Hitnu pomoć da intervencijom pomogne njihovu djetetu, ali nisu rekli da su u samoizolaciji pa su djelatnici tima Hitne pomoći, koji su po tom pozivu intervenirali, stavljeni u izolaciju sve dok ne dođu nalazi testova za roditelje i dijete koji su bili u samoizolaciji

Šef Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Alić izjavio je kako je testiranjem utvrđeno da nitko od njih nije zaražen koronavirusom.

Dodao je da je djetetu pružena medicinska pomoć i njegovo stanje je dobro, a djelatnici tima Hitne pomoći mogu se vratiti na posao nakon što su u izolaciji čekali rezultate testiranja.

Bjelovarsko-bilogorska županija tako je ostala jedna od hrvatskih županija u kojima još uvijek nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

Alić je rekao kako je u četvrtak u županiji šest osoba testirano na koronavirus.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!