17:09 / 28.01.2022.

Autor: Suzana Balen/Regionalni dnevnik/HRT

Bjelovar - smanjena cijena vrtića, grade se dva nova objekta

Djeca u vrtiću

Djeca u vrtiću

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

U sveopćem poskupljenju, u Bjelovaru jedno sniženje cijena - smještaja djece u vrtić. Kako što su i najavili u Gradu, od ove godine cijena vrtića za male Bjelovarčane je 400 kuna na mjesec. Najavljuju i gradnju dvaju novih vrtića.

Idući račun roditeljima vrtićke djece bit će 100 kuna manji. U proteklih nekoliko godina, treće je to pojeftinjenje smještaja djece u vrtićima, pa će u Gradskom vrtiću Bjelovar najviša cijena sada iznositi 400 kuna.

- Svako poboljšanje za roditelje dobro dođe, ja sama odgajam svoju djecu većinom, pa meni to skroz dobro dođe. Svima će nam dobro doći, sada se dižu cijene svega, sve je već jako poskupilo, smatra majka Saša Mikulić.

A odgojitelji su dočekali povećanje plaća.

- Evo, do sad sva obećanja koja su bila dana su ispunjena. Mi smo jako zadovoljni, bit ćemo još zadovoljniji ako uvjeti budu još bolji. Naši djelatnici, pogotovo sada u ove 2-3 godine vezano uz koronu su podnijeli veliku žrtvu, rekla je Anna Lauš, ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar.

Cijena plina u gradskom vrtiću, kaže gradonačelnik, zasad neće poskupjeti. Najavljuje gradnju dvaju novih vrtića - u ulici Viktora Bubnja te u naselju Ždralovi u kojemu će Biskupija Gradu prodati zemljište za manje od 30.000 kuna.

- Mislim da će biti krasno da se, na lokaciji gdje će se graditi i crkva i neki drugi sadržaji, naći prostora i za vrtić. Novi stadion je tamo, preko puta ceste, grad će tamo riješiti komunalnu infrastrukturu, rekao je Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara.

- Čestica je nešto manja od 5.000 m2, radi se o objektu od 400 m2 za 52 djece, rekla je Ana Rašan, projektantica.

A potreba ima. Iako je broj stanovnika i u Bjelovaru pao, više roditelja upisuje djecu u vrtiće, pa opet nedostaje mjesta. Na listi čekanja trenutačno je oko 150 djece, većinom jasličke dobi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!