19:59 / 15.11.2018.

Autor: M.M./Hina

Bjelovar: Svečanost zbog povratka vojnika iz 2. HRVCON-a u Hrvatsku

-

-

Foto: - / -

U bjelovarskoj vojarni Bilogora svečano je dočekan drugi kontingent Hrvatske vojske koji se vratio iz Poljske sa šestomjesečne NATO-ve misije ojačane prednje prisutnosti.
U bjelovarskoj vojarni Bilogora održana je svečanost povodom povratka vojnika iz drugog hrvatskog kontigenta (2. HRVCON) iz misije ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj, gdje sudjeluju zajedno s NATO partnerima iz SAD-a, Velike Britanije te Rumunjske.

Svečanosti su, osim vojnika i članova njihovih obitelji, nazočili zapovjednik hrvatske kopnene vojske Siniša Jurković, zapovjednik 2. HRVCON-a Dario Bilješković, vojni izaslanici SAD-a i Poljske te predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara i MUP-a.

Zapovjednik Bilješković ustvrdio je kako je Hrvatska vojska ponovno pokazala visoku razinu profesionalnosti, pri čemu su pripadnici 2. HRVCON-a tijekom proteklih šest mjeseci izvršili svoju glavnu zadaću u sklopu aktivnosti prednje ojačanje prisutnosti NATO-a u Poljskoj.

Zahvaljujući iskustvima stečenim u ovoj misiji porasla je borbena spremnost, a iskustva stečena u Poljskoj poslužit će za boljitak Hrvatske vojske, naglasio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!