Bjelovar: Zarobljene u požaru, spasio susjed

14.07.2020.

15:27

Autor: I.D./Suzana Balen/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Ni u najgoroj noćnoj mori Helena Rubil nije ovo mogla sanjati. U noći s petka na subotu nju i djecu probudio je dim.
Prava drama odvijala se ovaj vikend u Bjelovaru. Majka s dvojicom malenih sinova ostala je zarobljena na drugom katu zgrade u gorućem stanu. Zahvaljujući brzoj reakciji prolaznika i susjeda i spašavanju kao u akcijskim filmovima -  sada su svi dobro. No svaka im je pomoć dobrodošla.

Ni u najgoroj noćnoj mori Helena Rubil nije ovo mogla sanjati. U noći s petka na subotu nju i djecu probudio je dim.

- Znam da me dijete starije probudilo da mu dam sprej za nos, da ne može disati jer mu nešto jako smrdi, kaže Helena.

U kuhinji se zapalila sušilica rublja. Ostali su okovani vatrom. S prozora spavaće sobe prolaznike je molila da zovu pomoć. Dim je, srećom, probudio i susjede koji su odmah reagirali. Vatrogasci su došli tek 15 minuta nakon dojave.

- Svi smo izašli, svi vrištimo, gore su vam žena i djeca na prozoru, mi ne možemo do njih, kaže susjeda Olga Pavličević.

Stoga je njezin suprug donio ljestve koje nisu mogle dosegnuti do drugog kata, ali nevolja rađa heroje.

- Tako da su onda svi muški koliko ih je tu bilo podigli ljestve u zrak, držali ih u zraku od zemlje, a Indijac koji je bio najlakši - on se popeo, otišao po jedno dijete, dodao dolje, otišao po drugo - dodao i onda se gospođa spustila dolje, prepričava susjeda Olga.

A taj junak s drugog kraja svijeta - Indijac koji privremeno živi i radi u Bjelovaru, penjao se na nesigurne ljestve sa samo jednom mišlju.

- Želio sam spasiti ženu i djecu. Nisam ništa drugo osjećao, kazao je Biju Raveendran.

Djeca su sada dobro.

- Bili su u bolnici, bili su na kisiku, dobili su infuziju, oni su dobro. Njemu se mogu zahvaliti jer da nije bilo njega, ne znam što bi bilo, kaže samohrana majka.

Više doznajte u videozapisu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!