16:27 / 01.02.2019.

Autor: Sani Lukić/HRT

Bjelovarsko-bilogorska županija liječnicima riješava stambeno pitanje

-

-

Foto: - / -

Za razliku od drugih županija, ova ima trajne mjere, sve dok liječnici rade u njoj, a važnost upravo toga naglašavaju u Liječničkoj komori.
Osim vlastitog krova nad glavom, potreban je i posao kako bi obitelji ostale u Hrvatskoj. Neke struke, među kojima su i liječnici i medicinsko osoblje nedostaju na tržištu rada. Bjelovarsko-bilogorska županija prva je u Hrvatskoj uvela trajne mjere potpora za zapošljavanje i ostanak zaposlenih u zdravstvenim ustanovama na svome području. Kroz tri godine, za tu je svrhu osigurano 3 milijuna kuna. Deset liječnika potpisalo je ugovore sa županijom o sufinanciranju podstanarstva.
Liječnica Vesna Milošaković jedna je od deset kojoj će županija subvencionirati plaćanje podstanarstva do 20 tisuća kuna na godinu. 

Za razliku od drugih županija, ova ima trajne mjere, sve dok liječnici rade u njoj, a važnost upravo toga naglašavaju u Liječničkoj komori.

Vrijednost je ove mjere 400 tisuća kuna, uz nju županija sufinancira liječnicima stambene kredite i  troškove stručnog usavršavanja i doškolovavanja.

Trenutačno 1616 liječnika u Hrvatskoj ima sve potrebne dokumente da sutra može otići raditi u inozemstvo pa se u liječničkoj komori nadaju kako je ova mjera zadržala barem jednog.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!