20:35 / 25.10.2021.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Bjelovarsko-bilogorski SDP napustilo 300-tinjak članova

SDP-ovci Bjelovarsko-bilogorske županije napustili stranku

SDP-ovci Bjelovarsko-bilogorske županije napustili stranku

Foto: Damir Spehar / PIXSELL

Više od 300 članova SDP-a s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, uključujući čelnike većine gradskih i općinskih organizacija, napustilo je tu stranku zbog izostanka komunikacije s njezinim čelnicima, rekao je na konferenciji za novinare u Bjelovaru jedan od bivših članova Damir Đuran. 

Na konferenciji za novinare ispred sjedišta bjelovarsko-bilogorskog SDP-a u Bjelovaru u ponedjeljak sada već bivši članovi te stranke istaknuli su da iz stranke izlaze i svi kandidati za dužnosnike te članovi Županijske skupštine, gradskih i općinskih vijeća, osim onih s daruvarskog područja.

Kao glavne razloge napuštanja stranke, čiji je član bio 23 godine, SDP-ov povjerenik za Bjelovarsko-bilogorsku županiju Damir Đuran naveo je izostanak politike te stranke te izostanak komunikacije s njezinim čelnicima.

Kada bi me netko danas pitao zašto bih trebao glasati za SDP, a ne za neku drugu stranku, ne bih znao što da mu odgovorim, objasnio je bivši povjerenik SDP-a Đuran.

Sebastijan Svat, član Gradskog odbora SDP-a Grubišnog Polja, ustvrdio je kako je stranku napustilo mnogo članova.

U stalnom sam kontaktu s običnim članovima i, prema mojim informacijama, iz stranke izlazi nas više od 300 samo s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Samo u Grubišnom Polju izlazi stotinjak članova. Svakom od njih zahvaljujem za vrijeme, resurse i ideje posvećene socijaldemokraciji koje je utrošio u SDP-u.

Nastavit ćemo raditi na socijaldemokraciji, družiti se i razmjenjivati ideje, ali sada kao nezavisni vijećnici, i nećemo biti ničiji žetončići, poručio je Sebastijan Svat.

Grbin: Iz stranke su odlučili otići poznatiji po aferama nego po dobrim izbornim rezultatima

Gostujući u današnjoj emisiji Hrvatskog radija "Oporbeni zarez", predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je, odgovarajući na pitanje što se događa u SDP-u Bjelovarsko-bilogorske županije u vezi s izlaskom oko 300 ljudi, kako su, nažalost, "kolegice i kolege koji su poznatiji po aferama nego po dobrim izbornim rezultatima i predanom radu odlučili otići iz stranke".

Grbin im je na njihovom putu zaželio sreću te je podsjetio da je to bila organizacija koja je prije nekoliko godina neslavno stupila u novinske stupce zbog učlanjivanja ljudi koji nisu znali niti da su postali članovi SDP-a.

- Danas kada te probleme rješavamo, kada radimo reevidenciju, kada pokušavamo vođenje stranke svesti u one okvire kako bi se pravom strankom trebalo upravljati, oni time nisu zadovoljni i odlučili su otići, istaknuo je predsjednik SDP-a.

Na pitanje hoće li biti organizacija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i ima li članova koji neće slijediti odluku vodstva organizacije, Grbin je odgovorio da u Bjelovaru, Daruvaru i okolici postoje SDP-ovci koji su voljni i željni raditi te zastupati interese građana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!