10:16 / 06.11.2020.

Autor: Vladimir Šetka/HRT

Bježao policiji pijan i s palicom u autu

Foto: Vladimir Šetka/HRT

Foto: Vladimir Šetka/HRT

Foto: - / HRT

Policajci su ga najprije pokušali zaustaviti, a potom se dali i u potjeru za pobjesnjelim vozačem.
Zadarska policija prije dva dana rano poslijepodne jurila je za podivljalim 33-godišnjakom, koji je vozilom splitskih oznaka jurio Gornjim Karinom 140 km/h, iako je najviša dopuštena brzina kroz naselje 50 km/h.

Policajci su ga najprije pokušali zaustaviti, a potom se dali i u potjeru za pobjesnjelim vozačem. Ubrzo je zaustavljen te mu je izmjereno više od jedan i pol promil alkohola, dok mu je u vozilu pronađena drvena palica.

Uz više prometnih prekršaja, prijavljen je i za posjedovanje oružja.

Zbog nepropisnog pretjecanja skrivio prometnu nesreću

Policija je sinoć "ganjala" još jednog prometnog prijestupnika. U vrlo prometnoj Tuđmanovoj ulici sinoć oko 20.30 sati 29-godišnjak je zbog nepropisnog pretjecanja skrivio prometnu nesreću. No to ga nije spriječilo da nastavi divljati po gradu. Golfom je udario u drugo vozilo, te pobjegao.

Deset minuta kasnije u Vukovarskoj ulici je zbog prebrze vožnje sletio s kolnika i udario u betonski zid, ali je nastavio voziti. Vrlo brzo interventna policija ga je pronašla u Polačkoj ulici i uhitila. Zbog lakših ozljeda morali su ga odvesti i u zadarsku bolnicu. Imao je pola promila alkohola u krvi, dok je test na droge odbio. Prometne nesreće izazvao je tijekom zabrane upravljanja osobnim vozilima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!