U bijegu pred policijom Vinkovčanin iz automobila bacao pakete s heroinom, kokainom, "speedom"...

21.02.2022.

12:42

Autor: I.Z./HRT/Hina

Policija

Policija

Foto: - / Ilustracija

Bježeći od policije, 60-godišnji Vinkovčanin u petak je iz automobila izbacio pakete s drogom (122 grama heroina, 71 gram kokaina, 110 grama amfetamina, tzv. speeda, više od kilograma marihuane), no zaustavljen je i sproveden u osječki istražni zatvor.

Iz vukovarsko-srijemske policije danas su priopćili da su tog vozača prethodno pokušali zaustaviti na izlasku s autoceste Zagreb-Lipovac kod Spačve, ali im je pokušao pobjeći, usput izbacujući iz automobila pakete s drogom.

Uspjeli su ga zaustaviti kod naplatne postaje Babina Greda te 60-godišnjaka uz prisilu spriječili u daljnjem bijegu i pružanju otpora.

Temeljem sudskog naloga, pretražene su mu dvije kuće i stan kojima se koristi i tom je prilikom pronađeno još pet paketa "speeda" ukupne težine 430 grama te drugi predmeti koji su uporabljeni za izvršenje kaznenog djela, a u automobilu i nekoliko tisuća kuna.

Policija ga je kazneno prijavila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a rješenjem suca istrage određeno mu je mjesec dana istražnog zatvora te je sproveden u osječki zatvor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!