14:06 / 12.03.2019.

Autor: P.F./Hina/HRT

Blokirani i agencije za naplatu potraživanja potpisali sporazum o suradnji

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ponudit će blokiranima pomoć u rješavanju nagomilanog duga, no zasad ne preciziraju hoće li otpisati zatezne kamate ili troškove.
Udruga Blokirani i Hrvatska udruga agencija za naplatu potraživanja nezadovoljni su prijedlogom novog Ovršnog zakona. Smatraju da se dugotrajno blokiranima ništa neće promijeniti, pa su potpisali sporazum o suradnji. Ponudit će blokiranima pomoć u rješavanju nagomilanog duga, no zasad ne preciziraju hoće li otpisati zatezne kamate ili troškove.

- Guraju novi ovršni zakon koji će biti gori od svih dosadašnjih, na pragu je nova svjetska kriza gdje neće više biti 300.000 nego 500.000 blokiranih, a da u zemlji imamo opasan zakon kojim vas može bilo tko, bilo kada, bez obavijesti blokirati, sjesti na kompletnu imovinu i pljačkat vas do kraja žvota, da to Vlada prihvaća, udruga Blokirani to ne prihvaća, rekla je Mirjam Kervatin iz udruge blokirani.

- Sporazum definira početak dijaloga kako bismo vidjeli što muči drugu stranu, u ovom slučaju Blokirane, da to predočimo našim članovima i pokušamo naći dobro rješenje, kao i da zajedno kažemo da je novi ovršni zakon u ovoj formi loš i da ga ne prihvaćamo, rekao je predsjednik Hrvatska udruga agencija za naplatu potraživanja (HUAN) Matija Arapović na konferenciji za medije.

- Možemo reći da indiviualno pristupamo svakom dužniku. Dakle ne možemo vam generalno reći da ćemo nešto otpisati, bila to zatezna kamata ili slično, ali ono što radimo da sa svakim dužnikom, bez obzira na problem, pristupamo na način da vidimo što sam dužnik može podmiriti, izjavio je Matija Arapović,

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!