Banožić obišao Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama

19.08.2022.

16:10

Autor: V.G./Hina/HRT

Mario Banožić

Mario Banožić

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić obišao je u petak Operativno vatrogasno zapovjedništvo (OVZ) u Divuljama gdje je, između ostalog, nazočio i sastanku glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima.


Ministar Banožić istaknuo je kako OVZ u Divuljama i tijekom ovogodišnje, vrlo zahtjevne protupožarne sezone, dokazao više nego uspješnu suradnju svih sastavnica sustava domovinske sigurnosti.

S današnjim danom od početka II. faze protupožarne sezone bilježimo 96 požara u kojima su sudjelovale zračne snage Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS-a OSRH). Ovaj broj pokazatelj je zaista velikog obima posla i angažmana pripadnika Hrvatske vojske i zato moram reći kako sam izrazito ponosan na naše pilote i zrakoplovne tehničare. Svi oni, unatoč izazovima s kojima su se susreli, što od onih tehničke naravi pa sve do požara katastrofalnih razmjera, pokazali su što znači profesionalizam, spremnost i požrtvovnost na djelu i kada je najpotrebnije, rekao je ministar obrane.

Ministar Banožić ponovio je kako je ulaganje u obrambeni resor izravno ulaganje u sigurnost svih hrvatskih građana, ali i svih onih koji se ovdje zateknu te kako će Vlada Republike Hrvatske odlučno nastaviti ulagati u opremanje i modernizaciju Hrvatske vojske.

Pripadnicima Hrvatske vatrogasne zajednice ministar je zahvalio na angažmanu tijekom ovogodišnje protupožarne sezone istaknuvši kako podržava svako nastojanje za poboljšanjem njihovih prava te uvjeta života i rada.

Sa zadaćama OVZ-a koje se u tijeku, kao i dosadašnjim angažmanima tijekom protupožarne sezone ministra obrane izvijestio je glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković. Također, radilo se na pripremi raščlambe protupožarne sezone, kao i odgovorima na izazove koji su se pojavili u ovoj PP sezoni, priopćeno je iz MORH-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!