16:19 / 14.04.2020.

Autor: M.M./Hina

Boban: U Biokovku se seli i 12 korisnika iz makarskog doma

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dvanaest korisnika makarskog doma za starije i nemoćne bit će prevezeno u samoizolaciju u Bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Biokovku.
Dvanaest korisnika makarskog doma za starije i nemoćne za koje je testiranjem utvrđeno da su negativni na koronavirus, bit će prevezeno u samoizolaciju u Bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Biokovku, doznaje se od župana Blaženka Bobana.

-
Koronavirus - epidemija iz minute u minutu  

U toj će bolnici svatko biti u svojoj sobi. Riječ je o pokretnim osobama čije će preseljenje u Biokovku biti lakše izvedivo, izjavio je za Hinu župan Boban. Dodao je i da je svih 54 umirovljenika koji su iz splitskog doma u Vukovarskoj prevezeni u Biokovku negativno na koronavirus.

Na pitanje je li stigao inspekcijski nalaz nadzora u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici, župan Boban odgovorio je da nije te je ponovio da će, čim ga dobije, donijeti odluku, "ali pod uvjetom da nalaz pokaže da je bilo propusta".

Danas su iz Županijskoga stožera Civilne zaštite priopćili da su od 123 testirana korisnika Doma u Vukovarskoj ulici zasad pozitivna 54, a od 80 testiranih djelatnika pozitivno je njih 11.

U tjedan dana umrlo je četvero štićenika tog doma.
Stožer je izvijestio i da je jutros u KBC-u umro korisnik Doma za starije i nemoćne iz Dicma, a kako je rečeno na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera u Zagrebu, riječ je muškoj osobi rođenoj 1941.
Taj je muškarac danas druga umrla osoba u splitskome KBC-u. Preminula je i žena rođena 1935., korisnica doma u Vukovarskoj.

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera u Zagrebu za oboje umrlih rečeno je da su bili kronični bolesnici. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!