16:27 / 30.07.2019.

Autor: Perina Pribilović/HRT

Bolja povezanost s Roškim slapom

-

-

Foto: - / -

Stara cesta do Roškoga slapa posljednji je put građena prije 50 godina. Uska i valovita nije bila sigurna za sve gušći turistički promet.
Zbog bolje prometne povezanosti s Roškim slapom u Nacionalnom parku Krka, uređuju se brojne prilazne ceste. Započeli su radovi na izgradnji rotora u Dubravicama kod Skradina. A na Miljevačkom platou, pušteno je u promet 5 i pol kilometara proširene i uređene ceste - vrijedne gotovo 10 milijuna kuna.

Stara cesta do Roškoga slapa posljednji je put građena prije 50 godina. Uska i valovita nije bila sigurna za sve gušći turistički promet. Sada je rekonstruirano i obnovljeno 5,4 kilometra ceste. Vrijednost radova je 9,6 milijuna kuna, od toga je 4 milijuna kuna dao Nacionalni park Krka.

- Sljedeća faza bi trebala osigurati sigurnije prometovanje i vozača i pješaka ovom cestom. Uredit će se dio kroz naselje kao zonu smirenog prometa - najavio je Ante Parat, ravnatelj ŽUC Šibensko-kninske županije.

Za kružni tok, kažu - nije bilo mjesta. No ima ga u Dubravicama kod Skradina. Ondje se gradi rotor na četverotračnom križanju.

- Prometnica ima izniman turistički značaj i prometni potencijal i vrlo je važno da na ovaj način povećamo sigurnost prometa i prometnu povezanost s gornjim tokom NP Krka - kaže Antonijo Brajković, gradonačelnik Skradina.

Radovi vrijedni gotovo 4 milijuna kuna - trebali bi biti gotovi najesen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!