18:14 / 13.05.2019.

Autor: Ruža Ištuk/I.H./HRT

Bolji uvjeti za najteže oboljelu djecu kroz godinu dana?

-

-

Foto: - / -

Na računu imaju 5 milijuna kuna, a za vrhunski opremljen odjel potrebno im je oko 27 milijuna kuna. Donatora na sreću ne nedostaje. Useljenju na novi odjel u KBC-u Zagreb nadaju se za godinu dana.
Zavod za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju KBC-a Zagreb nalazi se uz samu cestu i ulaz u našu najveću bolnicu. Mira i tišine nema. Maligno oboljela djeca su u prizemlju i gledaju na ulicu. To će se promijeniti.

Na odjelu nema mogućnosti za smještaj roditelja, a u sobama koje nemaju ni sanitarni čvor boravi i po troje djece. No, i to bi se uskoro trebalo promijeniti, ponajprije zahvaljujući roditeljima bolesne djece, koji su osnovali zakladu kako bi se odjel preselio na mnogo bolje mjesto.

Na 2000 metara četvornih gradi se nova dječja hematoonkologija, to znači bolji kvalitetniji, ugodniji boravak za roditelje i njihovu djecu i ono najvažnije bolje uvjete liječenja za maligno oboljelu djecu ne samo iz Zagreba nego i iz cijele Hrvatske pa i regije.

Na računu imaju 5 milijuna kuna, a za vrhunski opremljen odjel potrebno im je oko 27 milijuna kuna. Donatora na sreću ne nedostaje. Useljenju na novi odjel u KBC-u Zagreb nadaju se za godinu dana.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!