Borba gospođe Mire: Poplava pa potres, pa poplava pa opet poplava

16.05.2023.

14:27

Autor: Gordan Čelić/HRT

Mira Jajčanin

Mira Jajčanin

Foto: HTV / HRT

U Hrvatskoj Kostajnici Una buja iz sata u sat. U 14 sati vodostaj je bio 448 centimetara, a kad dosegne 450 proglasit će se izvanredno stanje, izvijestio je Gordan Čelić, koji se u Vijesti u 14 sati javio iz Ulice Ante Starčevića, koja je pod vodom i zatvorena je za promet.

Gospođa Mira Jajčanin, koja je dosta imovine izgubila i u poplavama u prosincu, spašava s vatrogascima ono što joj je ostalo.

- Nakon poplave došao je potres, pored potresa opet poplava, onda druga poplava. Živim u kontejneru jer ne mogu u svoju kuću, nemam je. Zahvaljujem dečkima koji su zdušno došli. Tako se čovjek osjeća sigurnije, da nije sam, rekla je ta stanovnica Kostajnice.

Na pitanje što osjeća, strah od poplave ili ljutnju i očaj, gospođa Mira odgovara: "Više je očaj. Nije ljutnja. Ne možeš utjecati na vrijeme. A kad vidim ljude koji pomažu, ne osjećam strah."

- Nije ugodno kad je voda svuda oko tebe. Ostanete bez puno toga i psihički niste više tako jaki, ali zahvaljujući ovim dečkima koji pomažu osjećate se puno jači, zaključila je gospođa Mira.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!