07:17 / 23.10.2020.

Autor: HRT

Borba protiv govora mržnje - nema komentara od 11 do 13 sati

Ilustracija (foto: Pixabay)

Ilustracija (foto: Pixabay)

Foto: - / -

Od 11 do 13 sati neće se moći objavljivati komentari na vijesti objavljene na našim Facebook, Twitter i Instagram profilima te Youtube kanalima.
HRT se pridružuje akciji HND-a i Sindikata novinara Hrvatske da se u sklopu zajedničke borbe protiv govora mržnje od 11 do 13 sati onemogući objavljivanje komentara ispod tekstova.

➡️ U mreži Prvog: Govor mržnje i radikalizacija


U tom vremenu neće se objavljivati komentari koji pristižu na vijesti objavljene na našim Facebook, Twitter i Instagram profilima te YouTube kanalima.

- Problem govora mržnje u javnom prostoru, ali i nedopustiv odnos prema medijima i novinarima, velik je i neće se riješiti preko noći. Ne bježimo pritom od vlastite odgovornosti. Za izgovorenu ili napisanu riječ odgovaramo i onda kada nas neopravdano zasipaju tužbama, kada javno spaljuju novine, kada nas prozivaju i s oltara i s političkih govornica.

Međutim, odgovorno ponašanje i javnu osudu mržnje prema svakome tko misli drugačije tražimo i od svih ostalih sudionika u javnoj sferi. Samo se tako mogu zaustaviti desetljećima nagomilani problemi – radikalizacija i sve njezine pogubne posljedice, poručuju iz HND-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!