Borba s koronavirusom, priča "čovjeka s prozora"

21.09.2020.

17:59

Autor: Ruža Ištuk/Dnevnik/HRT

default error photo
Kako je izgledala borba protiv koronavirusa, u priči jednog od prvih oboljelih u Hrvatskoj.
Drago Burazer više nije zaražen koronavirusom, nije u bolnici, nije na prozoru bolnice, s našom novinarkom Ružom Ištuk razgovarao je bez maske i zaštitne opreme gotovo 6 mjeseci poslije.

Epidemija Covida-19 - iz minute u minutu
Europljani prosvjeduju protiv restrikcija
Izolacija zaraženima s blagim simptomima skraćuje se na 10 dana

- Mogu reći da sam relativno dobro, nadam se da će biti i apsolutno dobro kad prođe malo više vremena - kaže.

A kašalj je ostavio posljedice. Dobio je bruh za koji mu je savjetovano da malo prođe vrijeme, da ne ide na operaciju. Razvio je i gastritis, a metalni okus u ustima još osjeća. U bolnici je proveo 6 dana.

- Osjetite da vas nešto grije, točno osjetite kao užarenu loptu kao kad bi vam netko užarenu loptu bacio na tijelo, to je unutarnji simptom koji sam ja osjetio a kojeg nije bilo kad sam postajao negativan - govori Burazer.Napravio je dva serološka testa, antitijela koja je razvio čine ga sigurnim.

- U srpnju sam bio otprilike 6-8 puta jači imunitet a u testiranju od prošlog tjedna od 4-6 puta, što znači da sam relativno siguran i za sebe samoga i za svoju okolinu - nada se.

Prema okolini koja se ne drži mjera i ne boji virusa oštar je.

- To je opasan virus, posljedice su smrtne, tko kaže drukčije onda neka bude hrabar, neka se zarazi i nek ode ležati u Fran Mihaljević i onda će sigurno promijeniti mišljenje - kaže.
Priče oboljelih i zdravstvenih djelatnika iz Klinike "Fran Mihaljević"
Zdravlje je, poručuje, najvažnije.

- Serološki pozitivan, u životu sam pozitivan tako da nadam se da će tako i ostati - zaključuje Drago Burazer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!