08:29 / 26.08.2021.

Autor: V.K./T.V./HRT/Hina

Požar kod Šibenika pod nadzorom vatrogasaca

Požar na šibenskom području

Požar na šibenskom području

Foto: - / Hrvatska vatrogasna zajednica

Požar na području Jadrtovca kod Šibenika, koji gori od ponoći, stavljen je pod kontrolu i više nema otvorenog plamena, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića.

- Situacija je dosta dobra. Više nema otvorene vatre, a na sanaciji požarište trenutno radi 50 vatrogasaca, koji će na požarištu morati dežurati tijekom cijelog dana. Zračne snage povukle su se jutros u 8 sati. Jadranska magistrala je otvorena, dok je cesta Žaborić-Jadrtovac i dalje zatvorena jer se na njoj nalaze vatrogasna vozila, rekao je Dukić.

Dodao je da je došlo do kuća u Žaboriću, ali da je vrlo brzo otklonjeno. Vatrogascima su se jutros pridružila i dva kanadera. 

Županijski vatrogasni centar Šibenik primio je pola sata iza ponoći dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Jadrtovac te još nekoliko dojava o požarima u blizini. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 40 hektara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!