Borba vatrogasaca s vatrenom stihijom kod Kule Norinske

26.09.2018.

09:38

Autor: P.F./HRT

default error photo
Tri kanadera gase požar kod Metkovića i 102 pripadnika kopnenih snaga angažirana na Pelješcu.
I dalje je aktivan požar u Bagalovićima u općini Kula Norinska, gdje je zahvaćeno područje od 200 hektara. Kuće nisu ugrožene. Požar gase sve lokalne vatrogasne snage. Pomoć im je došla iz Zadra i Šibenika, Primorsko-goranske i Koprivničko-križevačke županije, ukupno 80-ak vatrogasaca. Požar gasi i jedan kanader. Drugi kanader gasi požar na području Čilipa.


Tijekom jutra se situacija dosta popravila jer su gasiteljima u pomoć došla i tri kanadera, usprkos jakom vjetru. Najvažnija stvar je da vjetar slabi, pa da gasitelji mogu sanirati ovaj požar, javio je s terena novinar HRT-a Zoran Kukilo.

Požar je buknuo i na konavoskim brdima. Gore šuma i nisko raslinje iznad mjesta Šilješci. Na to područje stiglo je pedesetak dubrovačkih vatrogasaca, nekoliko ih je došlo izravno s požarišta na Pelješcu. Pomagao im je i kanader, ali je gašenje morao prekinuti zbog jakog vjetra.

Ministar obrane Damir Krstičević obišao je zahvaćeno područje kod Orebića i održao sastanak županijskog vatrogasnog stožera, gdje je istaknuo kako iznimno cijeni angažman i trud svih ljudi na terenu, koji su cijelu noć bili angažirani u borbi s vatrenom stihijom.

U međuvremenu, u Zadarskoj županiji je izbio požar na prostoru Posedarje- Islam Grčki gdje su upućena dva Airtractora AT-802.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!