16:44 / 26.05.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Borba za župana Varaždinske županije

Varaždinska županija

Varaždinska županija

Foto: Regionalni dnevnik/IMS / HRT

Čačić se natječe za novi mandat varaždinskoga župana. Protukandidat mu je HDZ-ov Anđelko Stričak sa zaostatkom od 3 i pol posto u prvom krugu.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak zadovoljan je prvim krugom. 

- Naime, nakon prvog kruga izbora, imamo najviše osvojenih načelničkih i gradonačelničkih pozicija. A također i vijećnika u županijskoj skupštini Varaždinske županije, rekao je Anđelko Stričak, kandidat HDZ-a za varaždinskog župana.

Dosadašnji župan Radimir Čačić tvrdi da će nastaviti započete projekte. 

- Dakle, zeleno, obnovljivi izvori, u to smo utrošili 2/3 sredstava koje smo dobili iz EU fondova, a to su, kao što je poznato, najveća sredstava koja je jedna županija u Hrvatskoj dobila za županijske projekte, naglasio je Radimir Čačić, kandidat NS Reformista za varaždinskog župana.

Opremanje varaždinske Opće bolnice, rad Centara izvrsnosti i visokih 96 posto škola s jednosmjenskom nastavom - ističe kao važna postignuća. Kao i nadogradnju Glazbene škole u konzervatorij.

Stričak je, kaže, spreman za suradnju sa svima, posebice gradonačelnicima, načelnicima i udrugama građana te kvalitetniji dijalog s Vladom RH. 

Ima jasne prioritete

- Za investicije u školstvu, zdravstvu, prometu, zaštiti okoliša, za gospodarstvo i očuvanje radnih mjesta, za zaštitu prirodnih i kulturnih dobara te proglašenje Ivančice Parkom prirode, za sigurnost svih naših građana. Ono najbitnije - mi smo za suradnju i dijalog, a ne za vrijeđanje i omalovažavanje, rekao je Stričak.

Pobijedi li pak dosadašnji župan u nedjelju, prioritet mu je...

- Najveći projekt u cijeloj toj priči je u energetici - 630 milijuna geotermalna elektrana. Dobili smo pravo na istražne radove, na koncesije i to je 10 mega vata u vlasništvu 85 posto županija, 15 posto općina Mali Bukovec. Time mi naše izvorne proračunske prihode povećavam za 50 posto, rekao je Čačić.

Nakon nedjelje bit će jasniji i konačni omjer snaga u Županijskoj skupštini u kojoj od 37 vijećnika HDZ ima 12, a reformisti 9.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!