15:50 / 03.09.2020.

Autor: T.V./HRT

Borić (HDZ): Laž je da sustav nije pripremljen

-

-

Foto: - / -

Za četiri dana počinje nastava za gotovo 460 tisuća učenika. Oporba tvrdi da je i dalje previše nedorečenosti. Iz HDZ-a su poručili da su prozivke oporbe - neistine i objede.
Za četiri dana počinje nastava za gotovo 460 tisuća učenika - a na ravnateljima je da, prema uputama epidemiologa, prilagode njezino provođenje tehničkim i svim ostalim mogućnostima škola, poručio je resorni ministar. Na sjednici Vlade još je jednom objasnio koja će se tri modela nastave primjenjivati.

Fuchs o modelima nastave, Preporod poslao prijedloge

Uoči početka nastave oglasila se i oporba - tvrde da je i dalje previše nedorečenosti. Tako je Klub zastupnika SDP-a upozorio da četiri dana prije početka školske godine nema jasnog i provedivog plana za održavanje nastave, dok su članice tzv. Ženskog kluba u Saboru upozorile da Vlada od početka epidemije unosi kaos u školski sustav.

Ženski klub: Vlada od početka epidemije unosi kaos u školstvo
SDP: Četiri dana prije nastave nema jasnog i provedivog plana

Iz HDZ-a su poručili da su prozivke oporbe - neistine i objede.

- Laž je da sustav nije pripremljen. A da je sve spremno, čuli smo danas od jednog predstavnika SDP-a - govorim o županu Krapinsko- zagorskom Željku Kolaru koji je danas izjavio da je na području njegove županije sve spremno u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju, rekao je Josip Borić, HDZ.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!