18:57 / 24.07.2019.

Autor: Pero Štrbe/V.K./HRT

Boris Johnson: Protivnik EU-a i zaljubljenik u Hrvatsku

Foto: screenshot, Vimeo

Foto: screenshot, Vimeo

Foto: - / -

Veliki protivnik Europske unije ujednio je veliki zaljubljenik u - Hrvatsku. Boris Johnson više je puta proteklih godina ljetovao na Braču, a našu je zemlju otkrio prije sedam godina.
Veliki protivnik Europske unije ujednio je veliki zaljubljenik u - Hrvatsku. Boris Johnson više je puta proteklih godina ljetovao na Braču, a našu je zemlju otkrio prije sedam godina kada je za odmor izabrao malo mjesto u blizini doline Neretve.

- Pogledajte kako londonski gradonačelnik promovira Hrvatsku

Vila na osami iznad Komarne - možda je baš u njoj prije sedam godina tadašnji gradonačelnik Londona Boris Johnson smišljao plan "kako postati premijer". Uživao je u našoj vili  sa svojom obitelji sedam dana nakon zatvaranja Olimpijskih igara, sjeća se Marijana Deak vlasnica vile u Slivnu Ravnom. Johnson je u vili boravio tjedan dana, a obitelj Deak potrudila se učiniti mu boravak što ugodnijim.

- To je on, znači ja, njegova supruga, moj suprug Damir i njegova dva sina i njegove dvije cure. Taj dan je bi sigurno nezaboravan i za nas jedno predivno iskustvo, pokazuje Marijana. Borisa Jonhsona najviše je oduševio jedinstven pogled, a on se ispred vile Stolovi pruža od otoka Hvara do gradilišta Pelješkog mosta, kasnije je napisao „Ovo je raj na zemlji".

I nakon toga sve se promijenilo, kamena vila iznad komarskih vinograda u Velikoj Britaniji postala je traženo mjesto za odmor. U kuću je na odmor nakon Johnsona, kaže Damir Deak, došao nevjerojatan broj Engleza. I dan danas dolaze. Johnson je obećao izvesti Veliku Britaniju iz Europske unije, bez obzira na to, možda ovoga ljeta ponovno dođe na odmor u Hrvatsku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!