16:06 / 11.09.2018.

Autor: P.F./HRT

Borzan: Nismo razgovarali o konkretnom nasljedniku Bernardića

-

-

Foto: - / -

Razgovarali smo isključivo o budućnosti stranke, o mogućim scenarijima što će se događati. O konkretnim imenima mogućih nasljednika Bernardića nismo razgovarali, rekla je za HRT.
Nakon napisa da je potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina razgovarao s članicom predsjedništva Biljanom Borzan da bude predsjednica stranke nakon odlaska sadašnjeg čelnika Davora Bernardića HRT je potražio potvrdu te informacije.

Na pitanje je li dobila ponudu od Komadine da preuzme SDP Borzan je potvrdila da je razgovarala s Komadinom. Razgovarali smo jer je to ključno u situaciji u kojoj se stranka nalazi te da razgovorom dođemo do rješenja. No razgovarali smo isključivo o budućnosti stranke, o mogućim scenarijima što će se događati. O konkretnim imenima mogućih nasljednika ako bi predsjednik dao ostavku ili bio smijenjen nismo razgovarali.

Teško je razgovarati o osobama u trenutku kada je predsjednik na funkciji, kada smo ga izabrali po pravilima koje smo sami propisali i kada on ima natpolovičnu većinu odnosno podršku u predsjedništvu, a pogotovo u Glavnom odboru, rekla je.

Na pitanje je li zainteresirana za mjesto predsjednice SDP-a i bi li rado prihvatila funkcije, Borzan je rekla kako se nitko ne bi rado prihvatio posla da vodi stranku u ovakvoj situaciji u kakvoj jest. Govoriti o imenima, o meni osobno ili bilo kojem drugom kandidatu, u ovom trenetku nije pametno jer bi takva osoba mogla izgorjeti, a predsjednik možda ostati do kraja mandata na svojoj poziciji, smatra Borzan.

Stranka bilježi jedan od najnižih rejtinga u povijesti, ako ne i najniži, i na čelu stranke je čovjek koji ima osobni rejting ispod 1%. To su alarmantni podaci koji zovu na uzbunu i povlačenje potreza. Ja se osobno s time ne bi mogla nositi, no svaka osoba procjenjuje sama što će napraviti, zaključila je Borzan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!