Borzan: Važno nam je graditi mostove suradnje s bliskim strankama

12.09.2022.

11:21

Autor: HRT/Hina

Biljana Borzan, arhivska fotografija

Biljana Borzan, arhivska fotografija

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Potpredsjednica SDP-a Biljana Borzan u ponedjeljak je poručila da je SDP opredijeljen za gradnju mostova suradnje sa bliskim strankama, no nije odgovorila hoće li iz stranke biti izbačen čelnik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac koji je raskinuo suradnju s Možemo! u Zagrebu.

- Sutra se sastaje Predsjedništvo stranke, tako da u ovom trenutku ne mogu reći kakve će odluke biti. No, jedna stvar je jasna, Konvencija SDP-a u subotu jednoglasno je donijela odluku da je SDP opredijeljen za gradnju mostova suradnje, a ne rušenja sa strankama koje su nam bliske. Predsjedništvo će prilikom donošenja odluka morati uvažiti tu činjenicu jednoglasne odluke, rekla je Biljana Borzan

Borzan je na konferenciji za novinare o istraživanju građana o hrani za raskid suradnje s Možemo! koju je potaknuo Gotovac te ostaje li on i dalje u stranci navela kako joj je u ovom trenutku teško bilo što dalje komentirati, ističući kako je SDP-u strateški važna opredijeljenost za suradnje na nacionalnoj razini.

Inače, u petak navečer zagrebački SDP je, nezadovoljan suradnjom i nekim projektima o kojima ih, kako tvrde, iz Možemo! nisu informirali, donio je odluku o raskidu koalicije s tom platformom. U Možemo! su poručili kako su iznenađeni takvom odlukom, a navodno s odobravanjem nije dočekana ni u vrhu SDP-a, nakon što je Gotovac od svih stranačkih kolega koji obnašaju neke dužnosti na razini grada zatražio podnošenje ostavki, uključujući i predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin naglasio je da suradnja s Možemo! nije prekinuta, nego da je riječ o redefiniranju modela suradnje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!