17:31 / 10.09.2019.

Autor: HRT

Bošnjaković: Između HDZ-a i SDP-a nema nekih poveznica

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zna se točno koji je program HDZ-a, a koji SDP-a, ja u ovom trenutku ne vidim da tu ima nekih poveznica, rekao je Bošnjaković.
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je, komentirajući spekulacije da se nakon idućih izbora sprema velika koalicija između HDZ-a i SDP-a, kako u ovom trenutku ne vidi da između tih stranaka ima nekih poveznica.

-
Izbori će tek biti, što će se do izbora dogoditi, kakva će biti situacija, sačekajmo da vrijeme pokaže, ali zna se točno koji je program HDZ-a, a koji SDP-a, ja u ovom trenutku ne vidim da tu ima nekih poveznica, rekao je Bošnjaković novinarima na poslovnom ručku u organizaciji Američke gospodarske komore (AmCham).

Na novinarsku napomenu kako nije ni odbacio mogućnost koaliranja sa SDP-om, Bošnjaković je uzvratio kako ne zna kakva će situacija biti ubuduće, ali ne vidi da su HDZ i SDP baš bliski.

- Vidjet ćemo što će biti, nemojte tumačiti da nešto najavljujem jer mi imamo svoj program i svoje smjernice, naša Vlada ima rezultate koji su uspješni i dobri, s te strane vidim HDZ koji odlučno upravlja sustavom, rekao je.

Vezano za smrt 18-godišnjeg Kristiana Vukasovića, koji je iz istražnog zatvora u Splitu u komi prebačen u splitski KBC, i tvrdnje roditelja da nije bilo reakcije institucija koje su bile upoznate s njegovim problemima, Bošnjaković je rekao da, prema onome što je doznao u razgovoru s upraviteljem zatvora nije bilo posebnih zahtjeva roditelja.

- Mi nekakvih posebnih zahtjeva roditelja za njega nismo imali, mi smo u okviru našeg sustava na svaku pritužbu, gdje je on bio u stalnom kontaktu sa svojom liječnicom, odmah reagirali upućivanjem u bolnicu. U tih nekoliko posjeta, što su roditelji bili, nije bilo nekakvih posebnih zahtjeva, čak ni od branitelja, koji je isto bio četiri ili pet puta u zatvoru, kazao je Bošnjaković.

Vezano za sudsku praksu po kojoj niži sudovi različito pristupaju ustaškom pozdravu "Za dom spremni", koji je po zakonu zabranjen osim u nekim izuzecima, Bošnjaković je rekao da je to klasično pitanje u nadležnosti sudova koji rade na usklađivanju sudske prakse.

- Taj pozdrav zaista smo osudili u svakoj prilici, a što se sudova tiče, oni sude od predmeta do predmeta. Vi znate da mi imamo u sustavu HOS koji i dan danas ima grb koji sadržava taj pozdrav, kaže Bošnjaković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!