15:47 / 02.09.2019.

Autor: HRT

Bošnjaković: Nove okolnosti smrti K. Vukasovića bit će ispitane

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković najavio je da će se ispitati nove okolnosti smrti 18-godišnjeg Kristijana Vukasovića u splitskom KBC-u, kamo je u stanju kome dovezen iz istražnog zatvora Bilice.
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković najavio je da će se ispitati nove okolnosti smrti 18-godišnjeg Kristijana Vukasovića u splitskom KBC-u, kamo je u stanju kome dovezen iz istražnog zatvora Bilice.

Novinari su pred Vladom upitali ministra što misli o tvrdnjama Vukasovićevih roditelja da su tražili pomoć institucija čijim radom nisu zadovoljni, da nisu bili upućeni, te da su institucije bile obaviještene o problemima dječaka, ali nikakve reakcije nije bilo.

Zbog toga najavljuju da će pravdu tražiti izvan Hrvatske.

- Prema informacijama koje su meni referirali, nadležni su bili u kontaktu s roditeljima koji su četiri, pet puta dolazili u zatvor posjetiti sina. Nikakvih primjedbi ili prijedloga nije bilo. Dakle, okolnosti o kojima govorite meni su nove, rekao je Bošnjaković.

Najavio je kako će posebno tražiti očitovanje je li nešto posebno traženo, a eventualno nije ispunjeno. Kristijan Vukasović u travnju je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog izazivanja nekoliko požara na omiškom području u kojima su izgorjele masline, stabla i trava. Sam se prijavio policiji, a iako je imao određenih psihičkih problema, smješten je u istražni zatvor Bilice u Splitu.

Protiv njega se kazneni postupak vodio redovito, a sudilo mu se kao zdravoj osobi jer je, kako je utvrđeno, u trenutku počinjenja djela bio ubrojiv.

Nakon što je završio u istražnom zatvoru bio je u teškom psihičkom stanju i nekoliko je puta bio prevezen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, gdje mu je dijagnosticiran suicidalni poriv. Usprkos tomu, vraćen je u zatvorsku ćeliju na Bilicama odakle je 1. kolovoza u komi prebačen u splitsku bolnicu, gdje je i umro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!