Bošnjaković za HRT: U RH nema političkih progona, svi imaju pošteno suđenje

16:56 / 25.10.2018.

Autor: M.M./Hina

-

-

Foto: - / -

Gost središnjeg Dnevnika HRT-a bio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.
Britanski sudac Duncan Ouseley odlučio je da će osnivač Agrokora Ivica Todorić biti izručen Hrvatskoj.

Gost središnjeg Dnevnika HRT-a bio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković

Rekao je kako je sada na na našim djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova da s kolegama u Britaniji dogovore tehniku, način i vrijeme Todorićeva izručenja Hrvatskoj.

Dodao je da će kada sleti u Zagreb biti priveden nadležnim pravosudnim tijelima.

Sudac Ouseley odbio je Todorićevu obranu da se protiv njega u Hrvatskoj vodi politički progon. Bošnjaković je komentirajući to istaknuo da u Hrvatskoj nema političkih progona. Hrvatska je zemlja koja ima moderno uređeno zakonodavstvo. U svim postupcima primjenjujemo naše zakone i svi imaju fer, korektno i pošteno suđenje. Tako će biti i u ovom predmetu.U MUP-u se doznaje da je nakon dogovora nadležnih pravosudnih tijela dviju zemljama i nakon donošenju odluke u kojem roku se osobe treba predati, u njihovoj nadležnosti izvršenje same predaje osobe.

Osoba se predaje iz jedne države u drugu u pratnji policijskih službenika, a s obzirom da se predaja provodi na temelju sigurnosne prosudbe, a zbog uspješno izvršenja zadaće, postupanje policije je tajno, kažu u MUP-u.

Todorić je nakon izlaska iz sudnice rekao da je protiv premijera Andreja Plenkovića jučer podnio kaznenu prijavu za udruživanje u zločinačku organizaciju.

Premijer je samo kratko rekao kako to ne komentira već nekoliko mjeseci, pa neće ni danas.Čelnik Mosta Božo Petrov ustvrdio je da će izručenjem Hrvatskoj Ivica Todorić napokon moći otvoriti svoju "crnu bilježnicu", te da će se onda vidjeti koje su mu političke elite pomogle odnosno "tko je tko u Hrvatskoj".

"Gospodin Todorić konačno će imati mogućnost otvoriti svoju crnu bilježnicu pa vidjeti koje su to političke elite njemu pomogle, koje su to političke elite zažmirile, znat će se tko je tko u Hrvatskoj. Šteta samo što on to sam ne želi napraviti", izjavio je Petrov u Saboru.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!