Bozanić: Crkva se u ovoj situaciji vodi znanstvenim dostignućima

02.07.2021.

17:53

Autor: T.V./HRT/Hina

Kardinal Bozanić sa zamjenicom ravnatelja HZJZ-a o važnosti cijepljenja

Kardinal Bozanić sa zamjenicom ravnatelja HZJZ-a o važnosti cijepljenja

Foto: HTV / HRT

Podršku liječnicima i kampanji cijepljenja pružio je i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji se sastao sa zamjenicom ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doktoricom Ivanom Pavić Šimetin. Crkva se u ovoj situaciji vodi znanstvenim dostignućima, smjernicama Svete Stolice i primjerom pape Franje, istaknuo je kardinal Bozanić.


Doktorica Pavić Šimetin zahvalila je kardinalu Bozaniću na podršci i suradnji u situaciji ugroženosti koronavirusa i izvijestila ga o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, te mjerama i planovima suzbijanja pandemije, priopćio je popodne Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Bozanić je zahvalio za sve napore koje liječnici i ostalo medicinsko osoblje čine za ljude oboljele od bolesti, istaknuvši važnost suradnje i kvalitetnog informiranja. Posebno je naglasio kako se Crkva, poštujući slobodu svakoga građanina, želi ravnati znanstvenim dostignućima te smjernicama Svete Stolice i primjerom pape Franje.

U tom je kontekstu posebno istaknuo kako je u okviru programa cijepljenja, u domovima za starije osobe provedeno i cijepljenje umirovljenih svećenika u Svećeničkom domu u Zagrebu, što je, nadamo se, očuvalo tu Ustanovu od ugroženosti bolesti koronavirusa, navodi se u priopćenju.

Sugovornici su se složili o važnosti jačanja odgovornosti svih dionika hrvatskoga društva kako bi se dostupnim preventivnim mjerama, posebno cijepljenjem, što prije suzbila pandemija koja nas je pogodila, ističu iz Tiskovnog ureda zagrebačke nadbiskupije.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!