17:03 / 14.02.2022.

Autor: Hina/HRT

Bozanić i Tomašević razgovarali o nastavku suradnje Grada i Nadbiskupije

Tomislav Tomašević i Josip Bozanić

Tomislav Tomašević i Josip Bozanić

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije / -

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević razgovarali su u ponedjeljak o nastavku suradnje Grada i Nadbiskupije u pitanjima od zajedničkog interesa, posebno na socijalnom i karitativnom području.

Naglasak je stavljen na suradnju u projektima za opće dobro građana Zagreba, posebno na socijalnom i karitativnom području, poput brige za građane koji su pogođeni posljedicama potresa i pandemije te poskupljenjem životnih troškova, navodi se u priopćenju Tiskovnog ureda Nadbiskupije.


Razgovarali su i o procesu obnove Zagreba te poteškoćama i izazovima u obnovi nakon potresa. Jedna od tema razgovora bila je i osiguranje prostora za okupljanja vjernika u onim župama koje još nemaju crkve.


Iskazana je otvorenost za suradnju u vidu rješavanja pitanja od općeg dobra svih građana Zagreba.


Susretu u Uredu zagrebačkog nadbiskupa nazočili su i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Ureda gradonačelnika Martina Jurišić, glasnogovornica Dinka Živalj, generalni vikar i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola Tomislav Subotičanec, biskupski vikar za pastoral i kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola Marko Kovač te predstojnik Ureda nadbiskupa zagrebačkog Tomislav Buntak.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!