Bozanić predvodio misu povodom Svjetskog dana siromaha

13.11.2022.

21:06

Autor: Hina/HRT/V.G.

Kardinal Josip Bozanić

Kardinal Josip Bozanić

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

Povodom Svjetskog dana siromaha, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u nedjelju misno slavlje u samostanskoj kapeli sestara Misionarki ljubavi - sestara Majke Terezije u Jukićevoj ulici u Zagrebu gdje se svakodnevno pomaže beskućnicima.

Bozanić je u homiliji ukazao na potrebu "ustrajnosti u dobru na ovome svijetu, pozvao vjernike da "gaje povjerenje u Boga koje daje smisao životu, osobito onda kad pomažemo čovjeku da bude i ostane Božji hram."

Poručio je kako nas Isus poziva da budemo razboriti i da se ne damo zavesti.

- Kršćanski je odgovorno se ponašati u svakom trenutku gledajući ono što u ovoj situaciji, ovakvoj kakva je, možemo učiniti: kako biti od pomoći jedan drugome, kako biti od pomoći onome koji je u potrebi.

Misionarke ljubavi u Jukićevoj 24 pomažu pojedincima i obiteljima u potrebi. Važan oblik pomoći je i crkvena pučka kuhinja preko koje dnevno podele oko 150 toplih obroka, a nedjeljom, s obzirom na to da su mnoge druge kuhinje zatvorene, podijeli ih se i više od 200.

Prije završnog blagoslova kardinal je istaknuo kako su sestre koje pomaže potrebitima - misionarke Kristove ljubavi, a isto postaju i volonteri koji dolaze pomagati "ugledajući se na Krista koji nije došao da bude služen, nego da služi."

Nakon mise kardinal Bozanić, zajedno sa sestrama i volonterima, podijelio je ručak korisnicima pučke kuhinje, a potom i prigodne darove.

Na kraju euharistijskog slavlja korisnici su čestitali kardinalu 25. obljetnicu službe zagrebačkog nadbiskupa.

Istaknuli su i da je kapela u Jukićevoj mjesto gdje osjećaju blizinu i prihvaćenost te su zahvalili sestrama, volonterima i svim dobročiniteljima za ljubav i pažnju.

Misionarke ljubavi zagrebačke sestre Majke Terezije vode crkvenu pučku kuhinju, koja djeluje u sklopu samostana. Njihovo djelovanje svakodnevno podržavaju vjernici i građani te im svojim donacijama i darovima pomažu da nastave svoje poslanje, priopćeno je iz Zagrebačke nadbiskupije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!