13:49 / 15.03.2020.

Autor: B.A./Hina

Bozanić talijanskom kardinalu izrazio ljudsku i kršćansku blizinu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"Mislim prije svega na bolesne, one koji su pogođeni koronavirusom i koji žive u nesigurnosti zbog ionako narušenog zdravlja"
Zbog pandemije koronavirusa u Italiji, zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić uputio je u nedjelju pismo predsjedniku Talijanske biskupske konferencije kardinalu Gualteriju Bassettiju, izrazivši Talijanima i Crkvi u Italiji  ljudsku i kršćansku blizinu Crkve zagrebačke.

• Najnovije informacije o pandemiji koronavirusa pratite
ovdje.

- Mislim prije svega na bolesne, one koji su pogođeni koronavirusom i koji žive u nesigurnosti zbog ionako narušenog zdravlja. U molitvi se naročito spominjem zdravstvenog osoblja, koje velikodušno odgovara na zahtjeve ovog kriznog trenutka, kao i onih koji na različite načine nastoje pomoći osobama u nevolji i cijelom društvu, naglasio je kardinal Josip Bozanić u poruci predsjedniku Talijanske biskupske konferencije.

Dodaje da se "Crkva zagrebačka pridružuje  velikoj molitvenoj zajednici koja svako trpljenje povjerava Bogu i u vjeri traži podršku, uzdajući se u božansku dobrotu i zaštitu".

- Neka Blažena Djevica Marija zagovara cjelokupnu ljudsku zajednicu i potrebitima donese utjehu, stoji u pismu koje je kardinal Bozanić uputio kardinalu Bassettiju, nadbiskupu Perugia-Citt della Pieve, objavila je u nedjelju Zagrebačka nadbiskupija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!