Bozanić: U vrijeme pandemije potrebno je misliti na solidarnost

07:17 / 25.12.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Prvi put, nakon 141 godinu, polnoćka nije proslavljena u zagrebačkoj katedrali. Od potresa na Banovini, prije godinu dana, katedrala nije dostupna široj javnosti. Mise su se održavale u župnim zajednicama diljem grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije. Kardinal Josip Bozanić polnoćku je predvodio u župi svetog Jeronima u Maksimiru.

Bozanić je rekao je na misi polnoćki u Župi sv. Jeronima u Maksimiru da je Božić blagdan solidarnosti i brige jednih za druge, naglasivši kako je u vrijeme panedmije potrebno misliti na tu solidarnost i ne zavoditi se lažnim prorocima.

- Mi smo božji izabranici, nismo mi Boga izabrali nego je Bog nas izabrao, ne samo jednoga - sve, i zato je Božić blagdan ljudske solidarnosti, zajedništva, brige jednih za druge, rekao je kardinal Bozanić predvodeći misno slavlje koje je na male ekrane prenosila Hrvatska radio televizija.

Poručio je da je u ovom vremenu pandemije potrebno misliti na tu solidarnosti, na svoje i tuđe zdravlje, zdravlje svog brata i svoje sestre, onoga koji je bliži i onoga koji je dalji.

- Živimo to iskušenje, molimo Boga da što prije prođe ta pošast, da nas toga oslobodi, ali dok smo u ovom vremenu budimo odgovorni i nemojmo se dati zavesti lažnim prorocima, rekao je kardinal.

Bozanić je Božić čestitao uz poruku da je to blagdan koji povezuje nebo i zemlju koji nam donosi posebnu radost koju čovjeku može dati samo Bog.

- S tim mislima svima čestitam Božić, rođenje djeteta, osobito djeci, rekao je Bozanić, poželjevši da naše hrvatsko društvo, naš grad budu prijateljski otvoreni prema djeci.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u petak i božićnu čestitku u kojoj je istaknuo da Bog ulazi u svakidašnjicu čovjeka i utjelovljuje se u njegove životne situacije.Najradosniji kršćanski blagdan mnogima donosi nadu, ljubav i novi početak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!